Een bijzondere ontwikkeling in de Berlijnse wijk Grünheide. Daar vormen milieuvereniging Grüne Liga en buurtbewoners een pact tegen de uitbreiding van een Tesla-fabriek. Je zou zeggen dat milieuactivisten, EV-bedrijven als Tesla toejuichen, maar niet dus. Waarom willen de milieuactivisten geen grotere Tesla-fabriek in Berlijn?

De Gigafactory van Musk is nu anderhalf jaar actief. Het doel was om er per jaar een half miljoen auto’s te bouwen. Dit doel is vooralsnog niet gehaald. Toch wordt de ambitie verdubbelt met een miljoen auto’s per jaar. Daarvoor wil Tesla een grotere fabriek neerzetten. Hier zijn inwoners van de omgeving en milieubeschermers tegen. Tesla organiseert vandaag een hoorzitting om de plannen te verduidelijken, maar de milieuvereniging heeft al laten weten niet aanwezig te zullen zijn.

Waarom milieuactivisten geen grotere Tesla-fabriek willen

De natuurbeschermers en burgers vrezen voor de impact op het water in het gebied schrijft de Duitse krant Welt. De Tesla-fabriek ligt deels in een waterbeschermingsgebied. Bij de uitbreiding zou Tesla 81.000 betonnen palen in de grond slaan om 500.000 vierkante meter klaar te maken voor het extra fabrieksterrein. Dit zou problemen veroorzaken voor de stroming van het water, menen de tegenstanders.

Tesla zegt dat dit wel meevalt en dat die 81.000 palen het maximaal aantal zal zijn. Daarnaast gaat de grotere Tesla-fabriek niet zorgen voor meer watergebruik, belooft het automerk. Tesla verwacht geen hindernissen tegen te komen en gewoon te beginnen met de uitbreidingen wanneer de plannen zijn goedgekeurd. Wordt vervolgd…

Reacties

 • Ese heeft op 26 oktober 2023 geschreven:

  Die “milieuorganisaties” worden gefinancierd door Volkswagen zo heeft follow the money aangetoond. Verder hebben ze totaal geen bezwaar tegen een kolenmijn een paar km verderop die vele malen meer water verbruikt dan de Tesla fabriek.

  • @ese heeft op 28 oktober 2023 geschreven:

   Svp stoppen met dit soort leugens. Het zou TG sieren als ze zouden ingrijpen.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear