Dit jaar opende Tesla de ‘Giga Factory’ in Berlijn. Ruim drie vierkante kilometer werd omgetoverd tot een fabriek om Model Y’s en batterijen aan de lopende band te produceren. Auto’s die straks uit de eerste Europese fabriek van het merk van Musk komen rollen, zijn in sommige gevallen goed te herkennen. De auto’s die daar vandaan komen, krijgen een bijzondere kleur.

In de configurator kun je namelijk kiezen uit twee nieuwe kleuren: Midnight Cherry Red en Quicksilver. Daarvoor levert het wel de kleuren Red Multi-Coat en Midnight Silver in. Alleen de fabriek in Berlijn kan deze twee nieuwe kleuren op Tesla’s spuiten. Als je dus de nieuwe kleuren ziet rijden, komen de auto’s uit de Europese Tesla fabriek in Berlijn.

Overigens komen in principe alle Model Y‘s die in Nederland rijden uit Berlijn. Maar naast Europa gaan de Model Y’s uit Berlijn ook naar het Midden-Oosten. Voor wat extra exclusiviteit komen de nieuwe kleuren alleen naar de Long Range en Performance. Vooralsnog zijn er nog geen plannen bekend om in Berlijn ook anderen modellen te produceren.

Vanaf volgend jaar kun je de eerste Tesla Model Y’s in Midnight Cherry Red en Quicksilver tegenkomen wanneer de eerste exemplaren worden geleverd. Voor de nieuwe zilveren kleur betaal je 3.000 euro, de rode kleur gaat voor 200 euro meer.

Reacties

  • Aha heeft op 23 oktober 2022 geschreven:

    Iets minder gerammel en mankementen dan die uit China of de VS?

    Reageer
  • Lekker boeiend heeft op 21 oktober 2022 geschreven:

    Het blijft bijzonder dat zogenaamde professionele journalisten dit soort promopraat van Tesla zo blijven publiceren, maar dat de beursmanipulatie, de dalende verkoopaantallen, de dramatische betrouwbaarheidscijfers en de schrikbarende hoeveelheden dodelijke ongelukken nooit voorbij komen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)