Het zit in het DNA van de F1 dat grote autofabrikanten het tegen elkaar opnemen. Daarnaast zijn er ook altijd een aantal vermogende personen geweest die een poging deden dat succes te evenaren. Met een uitzondering hier en daar, eindigde het avontuur het vaakst in mineur. Toch blijven miljardairs over de wereld het proberen. Zo ook Calvin Lo uit Hong Kong. Hij wil in 2026 een eigen F1-team oprichten.

Lo maakte fortuin met zijn verzekeringsmaatschappij RE Lee International. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 1,7 miljard dollar. Lo begrijpt dat het geen gemakkelijke kwestie wordt, maar toch ziet hij een F1-team in 2026 wel zitten: ‘Gebaseerd op wat ik nu zie, is het heel erg ambitieus, maar het lijkt erop dat het kan wanneer de sterren goed staan.’ Dat zegt hij tegenover BBC Sport.

Een eigen F1-team beginnen is ‘ideaal’

Lo wil ‘binnen een maand of twee’ beslissen wat zijn aanpak wordt. De mogelijkheden is hij nu ‘actief aan het onderzoeken’. In principe zijn er maar drie mogelijkheden; een bestaand team kopen, investeren in een bestaand team of een eigen team opzetten. Wat Lo nu wel al weet, is dat het hem niet snel genoeg kan komen.

‘Gebaseerd op de tijdlijnen, hoe sneller hoe beter, niet waar? Het lijkt erop dat het krap wordt om op de grid te staan in 2026’, zegt Lo. Hij noemt het ‘ideaal’ zijn om een eigen team te beginnen. De eerste investering van 200 miljoen dollar om überhaupt een F1-team te mogen oprichtte, is hierbij geen probleem volgens hem.

‘Het is hoelang je het kunt volhouden. In deze wereld is het geld vinden voor een of twee jaar relatief makkelijk. Maar kun je drie jaar, of vijf jaar blijven? Dan komen de harde cijfers binnen’, vertelt de miljardair. Daarnaast kan hij niet rekenen op de steun van de huidige F1-teams. Die zorgden er samen voor dat het Andretti F1-team er niet kwam. Of Lo wel medestanders meekrijgt, is nog de vraag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)