‘Red Bull moet het na 2021 zelf maar uitzoeken. Oké, vooruit, we blijven nog wel even meewerken om de overdracht goed te laten verlopen. Nou goed, dan helpen we tot 2025 wel met de productie van de F1-motoren. Weet je wat, we komen gewoon na 2026 terug.’ Zo moet het ongeveer zijn gegaan bij Honda, vermoeden we. Want het lijkt erop dat Honda toch weer de F1 in wil.

De Japanse autofabrikant heeft zich geregistreerd om na 2026 weer F1-motorleverancier te zijn. Dit vertelde Koji Watanabe, de voorzitter van de racetak bij Honda, tijdens een evenement. ‘Als HRC (Honda Racing Corporation) hebben we ons geregistreerd als motorleverancier na 2026. De F1-regels vanaf 2026 gaan in de richting van klimaatneutraliteit’, zegt hij volgens Motorsport.com.

Honda F1-motor in 2026 is geen zekerheidje

De registratie wil niet zeggen dat Honda per definitie terugkeert, al geloven we niet dat Honda het alleen doet voor ‘onderzoek’. De nieuwe richting van F1 zou goed passen bij Honda: ‘Daarnaast wordt elektrificatie ook gepromoot. De klimaatneutraliteit en elektrificatie die Honda promoot, is hetzelfde. Als racebedrijf hebben we ons geregistreerd om verder onderzoek te doen naar racen.’

Blijft Red Bull Racing na 2026 dus toch rijden met Honda-motoren? Het huwelijk leidde tot dusver naar twee coureurskampioenschappen en de constructeurstitel dit jaar. De kers op de taart kwam dit jaar toen Verstappen in Japan het wereldkampioenschap won. Allemaal prima afsluiters van de samenwerking, maar tegelijkertijd smaakt het dus naar meer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)