Hoewel de fysio er heel blij van zou worden als mensen gaan wonen in hun auto, is het toch niet zo praktisch. Hoe ontvang je maandelijks de nieuwste TopGear Magazine zonder brievenbus? Goed nieuws voor liefhebbers van brievenbussen: er komen één miljoen huizen bij in Nederland. Het slechte nieuws is dat er bij deze huizen geen parkeerplek zal zijn.

Volgens onze Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening – die je nog kent van het kijkcijferkanon ‘De Persconferentie’ – is er geen plek voor parkeerplaatsen bij de huizen. Dit meldt De Telegraaf. In plaats daarvan zou de focus op de fiets komen te liggen.

Bovendien zou het goedkoper zijn om een fietspad aan te leggen in plaats van parkeerplaatsen en wegen door de wijk, meldt Hugo de Jonge. De één miljoen nieuwe huizen moeten de komende tien jaar gebouwd gaan worden.

Even vergeten wat parkeergarages zijn

Hé, iedereen heeft weleens een vergeetachtig momentje. Maar als je toch nieuwe wijken uit de grond aan het stampen bent, leg er dan gewoon een parkeergarage onder. Hartstikke praktisch en keurig opgeruimd. Tuurlijk, daar zijn natuurlijk wel weer kosten aan verbonden, maar dat kun je doorberekenen.

Kijk eens naar Little C in Rotterdam. Gloednieuwe wijk, volledig gebouwd op een parkeergarage. Op de iets te hippe wervende tekst met net even te veel onnodige Engelse termen na kunnen we daar best een voorbeeld aan nemen. Nou ja, misschien dan wel iets minder expensive, en zo. Gelukkig zijn er nog talloze andere voorbeelden van betaalbaardere wijken met dezelfde constructie. Meer van dat, zouden we zeggen.

Lees ook: Bij dit hotel parkeer je op het balkon

Ook nog een optie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear