Er is geen betere start van je vakantie dan erachter komen dat de hoteleigenaar in zijn beschrijving nogal vrij is omgesprongen met de term ‘parkeergelegenheid’. Jazeker, er is wel parkeergelegenheid, maar dan wel 500 meter verderop in een krappe zijstraat. Oh, en wel even een paar keer per dag op en neer lopen om de parkeermeter bij te vullen. De sfeer zit er dan gelijk lekker in.

Wil je er helemaal zeker van zijn dat je een parkeerplek dichtbij je hotelkamer hebt zonder enkel risico op deukjes van andere bezoekers? Dan moet je misschien eens kijken naar een kamertje bij de Duitse hotelketen B’Mine. In Frankfurt opende de keten afgelopen maand een nieuw hotel met zogenoemde Carloft-kamers. Hierbij parkeer je je auto op het balkon van je hotelkamer.

De auto komt met een lift omhoog en elk van de veertig kamers heeft zelfs een laadpaal. Bovendien hoef je niemand te spreken, zo meldt het AD. Inchecken en het bedienen van de lift doe je met jouw smartphone. De lift stopt vervolgens automatisch bij jouw kamer. Je kunt dus letterlijk thuis de parkeergarage uitrijden en pas weer uitstappen in je hotelkamer, mocht je dat willen.

Wat kost de kamer waar je je auto op het balkon parkeert?

Als we in de agenda kijken van het hotel, zien we veel dagen waar het zo’n 130 euro per nacht kost. Op drukkere momenten loopt het op naar de 160 euro, maar zelden komt het boven de 200 euro per nacht uit. Je mag volgens de hotelketen elke auto meenemen die je wilt, als hij maar minder weegt dan 4.000 kilo en niet hoger is dan 2 meter.

Hotel Belvedere Furkapas

Hotel Belvédère: spookachtig hotel op de Furkapas is een mooie bestemming

Leuk voor je roadtrip-route

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie