Met alleen auto’s red je het niet meer tegenwoordig. Zeker niet als je jezelf profileert als hip stadsmerk. In de stad verplaatst men zich immers liever op twee wielen.

Zowel Smart als Mini hebben dit door, en komen daarom op de autoshow van Parijs met scooterconcepten. Beide zijn superhip en volledig elektrisch, en daarmee helemaal geschikt voor de Abercrombie-dragende milieubewuste jongere. Bovendien moet je bij allebei je smartphone in het dashboard klikken om te zien hoe hard je rijdt. Leuk!

Bij Smart gooien ze het over de futuristische boeg. Hun zogenoemde escooter is glad en strak, Apple-wit met legergroen en voorzien van veel zonnecel-achtige stickers. Hij heeft een elektromotor van 4 kW aan boord en komt 100 km ver op een lading. Abs en dodehoeksignalering zorgen ervoor dat je jezelf niet stuk rijdt.

Mini doet het anders: daar bouwen ze meteen drie scooters. Eentje in klassiek British Racing Green, eentje met zwaailichten, en een gele die een beetje lijkt op de Mini E. Ze heten dan ook – hoe verrassend – Mini Scooter E. Deze fietsjes zijn natuurlijk een stuk meer retro, met chromen randjes en kapjes overal. Toch moet je ook hier eerst je telefoon installeren om het ding te kunnen starten; vervolgens kun je er dan mee navigeren, of muziek luisteren op je speciale helm-met-ingebouwde-koptelefoon. Op de Mini Center Rail kun je, net als in de Countryboy, zonnebrilhouders en paraplu’s bevestigen.

Of we deze scooters daadwerkelijk op de weg gaan zien is nog niet bekend, maar wij zeggen: waarom niet. Ze zien er leuk uit, en vergassen ons niet als we ernaast voor het stoplicht staan. Doen dus, Mini en Smart. Goed idee van jullie.

Reacties

Meer van TopGear