Een half Chinees merk met Duitse roots dat groot werd in het bouwen van kleine stadsautootjes werkt samen met een tuner van auto’s die duurder zijn dan twee gemiddelde jaarsalarissen. Het blijft een vreemde combinatie: Smart en Brabus. Ook in het nieuwe elektrische tijdperk van Smart blijft Brabus aan als partner. De Smart #1 Brabus was er al eventjes, maar nu heeft Brabus er extra spulletjes voor.

Motorisch laat de Mercedes-tuner het elektropakket voor wat het is. Er is ook geen turbo die je even makkelijk kunt wisselen of waarvan je de druk kunt verhogen op zo’n elektromotor. De twee elektromotoren produceren nog steeds 428 pk en 543 Nm. De sterkste Smart ooit is ook nog eens de snelste met een 0-naar-100-tijd van 3,9 seconden.

De aanpassingen aan de Smart #1 Brabus

Aan de buitenkant voorziet Brabus de speciale Smart van een nieuwe voorbumper met winglets aan de buitenkanten en luchtinlaten. De nieuwe voorkant moet de #1 niet alleen bozer laten kijken, maar er ook voor zorgen dat de neus minder snel omhoog komt bij hoge snelheden. Achterop is er een nieuwe dakspoiler en zijn er andere inzetstukken voor de achterbumper.

De wielen zijn 19-inch Monoblock Z-velgen of optioneel bij de ‘Platinum Edition’ 21 inch met sportief rubber van Hankook eromheen. Dankzij Brabus-veren kan de Smart ook nog met 35 millimeter verlaagd worden. Om het uiterlijk helemaal af te maken, kun je Brabus-ventieldopjes bestellen á 50,64 euro per kwartet.

Vanbinnen gaat het Brabus-feestje verder. De gebruikelijke plekken zoals de vloermatten, hoofdsteunen en het stuur zijn voorzien van een Brabus-logo. Ook de mat in de kofferbak en de pedalen zijn te herkennen als Brabus-onderdeel. In de dorpel is natuurlijk ook ‘Brabus’ te lezen, wat ook in het donker kan dankzij de verlichte letters.

Wat kost de bodykit voor de Smart #1 Brabus?

Veruit het meeste ben je kwijt als je per se de Platinum-wielen wilt. Die vier velgen kosten bijna 9.500 euro. Dat is meer dan de prijs van het hele pakket met de normale velgen bij elkaar. Met de standaard Brabus-velgen kost het pakket bijna 8.000 euro. Inclusief speciale wielen ben je bijna 15.000 euro armer. En dan moet je nog de auto kopen van minimaal 50.400 euro (47.995 euro in België).

Reacties

  • Kees heeft op 9 juli 2024 geschreven:

    Hoe noemen ze dat ook al weer? Al draagt een aap een gouden ring, het blijft een lelijk Chinees ding.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)