De handgeschakelde versnellingsbak sterft langzaam uit. Naast het feit dat elektrische auto’s ze niet gebruiken, komen nieuwe auto’s veelal zonder handbak-optie. Mini vindt dit jammer, dus ze willen meer handgeschakelde auto’s verkopen. Het probleem is alleen dat Amerikanen veelal niet kunnen schakelen. Dus gaan ze daar wat aan doen.

Mini installeren een rijschool met eigen testbaan bij het BMW-centrum in Californië om de rentree van de handbak te vieren. In mei van dit jaar verdween bij Mini Amerika de handbak met zes versnellingen uit de driedeurs Mini door problemen met de toelevering. Nu maakt Mini bekend dat de handbak weer een optie is in Amerika.

Het overbrengen van de lol van de handbak

Ze pakken de rijlessen op een goede manier aan. Allereerst leren ze de deelnemers de basics. Denk hierbij aan het vinden van het aangrijpingspunt van de koppeling en hoe je soepel kunt wegrijden. Hierna is er ook nog ruimte voor wat lol met de handbak. Wel zo belangrijk in een Mini Cooper, Cooper S of John Cooper Works.

Uiteindelijk moet een getimede ronde over een parcours uitsluitsel bieden over je rijvaardigheid. Het doel van de rijlessen is om de lol van het rijden met een handbak over te brengen op de nieuwe generatie. Weer eens wat anders dan rijschool Ria van om de hoek.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie