Dit is de John Mini Cooperman Works Mini Clubjohn Cooper Works Clubman. Een lange naam voor een kleine auto. Oh nee, klein is hij inmiddels ook niet meer.

Vlot is hij wel. De Mini John Cooper Works Clubman, zoals hij echt heet, heeft 231 pk. Het vermogen van de 2,0-liter met twee turbo’s gaat naar alle wielen. Daarmee rent John Clubman in 6,3 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is 238 km/u. Mini’s rijden altijd leuk en meer vermogen zal alleen maar een positief effect hebben op deze eigenschap. Vooral omdat vierwielaandrijving en een nepdifferentieel (via remingrepen) zullen zorgen dat je niet steeds rechtdoor glijdt.

Twee luchthappers vervangen de mistlampen zodat de motor extra zuurstof krijgt. De Clubmini Johnman herken je verder aan verbrede dorpels, een vergrote achterbumper met dubbele sportuitlaat, een dikke achterspoiler, een grille met honingraatpatroon, wat stickers en nog wat logo’s.

Wat kost de Mini John Cooper Works Clubman Workjohn Miniman Clubworks John?

De grote Mini met de nog grotere naam heeft ook een flink prijskaartje. Hij kost je in Nederland minimaal 45.990 euro. Je moet wel even kiezen tussen een handmatige zesbak of een automaat met acht versnellingen. Beide zijn even duur.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie