En weer wordt de wereld verblijd met de komst van een crossover. Dit keer is de beurt aan de Mitsubishi Concept-cX, die in september het levenslicht ziet tijdens de IAA in Frankfurt.

De Concept-cX is de zoveelste compacte SUV, en als de plannen van Mitsubishi werkelijkheid worden, dan kunnen we in 2009 een vergelijkbaar model op de markt verwachten. Een productiemodel zal beschikken over een nieuwe aandrijflijn, bestaand uit een Twin Clutch SST (Sport Shift Transmissie) en een elektronisch geregelde vierwielaandrijving. Nieuw is dat Mitsubishi ook voor het eerst zal kunnen beschikken over een dieselmotor die in eigen beheer werd ontwikkeld, tot nu toe deden de Japanners daarvoor altijd een beroep op andere fabrikanten. De nieuwe 1,8-liter diesel zal voldoen aan de Euro-5 emissienorm die vanaf 2009 gaat gelden.

Mitsubishi heeft voor dit studiemodel toch al groene vingers, want voor de afwerking van het interieur werd alleen plantaardig materiaal gebruikt. Verder heeft de Concept-cX een uiterlijk dat we kennen van de nieuwe Lancer en Outlander, met onder meer de zogenoemde Jetfighter-grille. Maar kijk eens goed naar de achterkant. Ontwaren we daar geen trekjes van de Volvo C30? Het lijkt er verdacht veel op.

 

Reacties

Meer van TopGear