Een driecilinder zonder turbo, 65 pk en een handbak met vijf versnellingen. Dat klinkt als je huurauto op een Grieks eiland (en dat kan het binnenkort best zijn), maar het is ook de instapper van de Mitsubishi Colt in Nederland. De hatchback zelf is iets minder krachtig dan de Mitsubishi Space Star, maar wel iets voordeliger dan de Renault Clio, die technisch identiek is.

De Renault Clio is trouwens leverbaar met dezelfde driecilinder, dus het ligt niet aan de motorisering. De Colt is net wat karig uitgerust dan zijn Franse broertje. De Renault heeft standaard zaken als parkeersensoren en een schermpje met Apple CarPlay, dingen die je bij Mitsubishi pas krijgt als je een grotere motor koopt. Zouden we sowieso doen, al is het maar voor de restwaarde.

Maar wat is dan de prijs van de Mitsubishi Colt?

De Mitsubishi Colt in de Pure-uitvoering kost 21.990 euro. De Renault Clio met dezelfde motor maar met iets meer uitrusting kost 1.000 euro meer. Als je iets meer te besteden hebt, ga je voor de Colt Intense van 24.990 euro. Dan krijg je gelijk 90 pk, een zesbak, automatische airco, een achteruitrijcamera en een schermpje met CarPlay en Android Auto. Veel meer heb je niet nodig.

De Mitsubishi Colt is er ook als hybride

De hybride aandrijflijnen van de Clio komen ook naar de Colt. Een 1,6-liter viercilinder en elektromotor leveren samen 145 pk. Schakelen hoeft in deze uitvoering niet zelf en je neem ‘m mee voor 27.990 euro. Dan krijg je de Intense-uitvoering. De duurste Mitsubishi Colt heeft ook deze aandrijflijn en heeft een prijs van 31.490 euro. Deze uitvoering is dan weer net geen 1.000 euro duurder dan de dikste Clio.

Advertentie

Reacties

  • Dave heeft op 7 september 2023 geschreven:

    Als je hem heel houdt vermoed ik dat achteraf blijkt dat je het verschil in prijs weer terug verdient hebt met de afschrijving.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie