Als je erbij wilde horen in Need For Speed Underground, kocht je een Eclipse en liet je maar weinig onderdelen origineel. Het liefst ging je voor een groene lak – veel cooler werd het niet. Andere tijden zullen we maar zeggen. Maar gelukkig zijn er genoeg fanatiekelingen die de legendes van Mitsubishi in leven houden. Rob Dahm gaat op bezoek bij twee serieus opgebouwde auto’s.

De Mitsubishi Eclipse in deze video komt uit 1999 en is een CSX. Onder de motorkap moest de 2,0-liter viercilinder plaats maken voor een cocktail van Evo Lancer-onderdelen. Zo komt de motor uit de Evo III, de turbo uit de IX en de versnellingsbak uit de IV. ‘Áls hij het doet , is het een geweldige auto’, vertelt de eigenaar.

En een Lancer Evo IX Wagon met 900+ pk

Daarnaast heeft een maatje van de Eclipse-eigenaar een speciale Mitsubishi Evo Lancer IX Wagon meegenomen. De 2,2-liter turbomotor die hierin ligt, produceert ruim 900 pk. De eigenaar noemt de Lancer Wagon zijn ‘boodschappenautootje’. Niet verkeerd. Bekijk hieronder de auto’s en zeg eens eerlijk: dit is toch wel een heel stuk leuker dan de nieuwe Eclipse?

Mitsubishi Eclipse en Mitsubishi Lancer Evo IX Wagon

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)