Dorothea is een steengroeve in Noord-Wales waar van 1820 tot 1970 leisteen werd gewonnen. Sinds de sluiting is de groeve langzaam volgelopen met water, waardoor het een populaire duiklocatie werd. In de ondergelopen steengroeve is een hoop te zien – onder meer de laatste rustplaats van een paar auto’s.

Het opvallendste object op de bodem van de ondergelopen steengroeve moet wel een Mitsubishi Lancer Evo IV zijn. Gezien het feit dat de Lancer Evo IV pas in de jaren negentig op de markt kwam en alleen DeLoreans terug in de tijd kunnen, ligt deze auto maximaal een jaar of 25 in het water. Maar waarschijnlijk wel wat korter, gezien zijn staat. Wellicht is hij hier gedumpt na diefstal.

Geïnspireerd om zelf te gaan duiken daar? Dan heb je pech, want officieel is het (inmiddels) verboden om in de Dorothea-groeve te gaan duiken. Het schijnt er nogal verraderlijk te zijn en er zijn zelfs meldingen van duikers die er zijn omgekomen. Op sommige plekken is de groeve meer dan 100 meter diep. Hieronder zie je de beelden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)