We hadden ons er zo op verheugd. De schetsen van vorig jaar gaven ons de hoop dat de Mitsubishi Concept RA misschien wel het coolste concept van de Autoshow in Detroit zou zijn. Maar nu we de auto echt hebben gezien moeten we helaas erkennen dat dit niet het geval is.

Laten we niet overdrijven, het is zeker geen lelijkerd. Maar het is simpelweg niet wat we hadden verwacht. De grille, de gespierde vormen en de boze koplampen, niet slecht. Maar het matzwarte vlak op de motorkap, nee! Ook al zal het wel gemaakt zijn van lichtgewicht superplastic of zoiets. En die achterkant – er klopt iets niet aan.

Onder de motorkap vinden we, zoals we eind november vorig jaar al verklapten, een 2,2-liter viercilinder 16-kleps turbodiesel met een koppel van 420 Nm. Met behulp van het van de ’Evo afkomstige Super All-Wheel Control system worden alle vier de wielen van de auto aangedreven. Het verbruik zou zo’n zeven liter per honderd kilometer bedragen en Mitsubishi doet qua emissie ook de toekomstige eisen geen geweld aan. Zou deze diesel-Concept-RA bedoelen te zeggen dat er weer een soort van Eclipse aan zit te komen voor Europa? Van ons mag het!

 

Reacties

Meer van TopGear