Momenteel rijdt (en botst) Richard Hammond in een Morgan AeroMax, die, laten we maar gewoon zeggen waar het op staat, scheel kijkt. Nu het Britse merk met deze EvaGT komt, willen we onze gewaardeerde collega dan ook dringend vragen op dit compleet nieuwe model over te stappen. Bij dezen.

De EvaGT wordt een volwaardige vierzits coupé, al passen mensen die groter zijn dan Richard zelf waarschijnlijk niet achterin. Het chassis en de carrosserie zijn van aluminium (geen hout meer!), waardoor de auto slechts 1.250 kilo weegt. De motor is een bekende van BMW: de 3,0-liter zescilinder turbo met 306 pk, naar keuze met een handbak of automaat. Dit alles is goed voor een sprint van 0 naar 100 in 4,5 seconden en een topsnelheid van 273 km/u. De CO2-uitstoot? Slechts 200 g/km bij een gemiddeld verbruik van 7,0 l/100 km. Belangrijke informatie is dat.

Veel belangrijker nog: deze Morgan is wél mooi. De lijnen doen denken aan klassieke sportcoupé’s en vertonen toch de bekende Morgan-stijlelementen, zoals de voorste wielkasten die ver naar achter doorlopen. Alleen de naam zint ons niet: EvaGT. Wie is Eva?

Pas in 2012 wordt de nieuwe Morgan aan de eerste klanten geleverd, in beperkte oplage en voor een nog onbekende prijs. Richard, jongen, zorg in vredesnaam dat je erbij bent.

Reacties