In 2012 was hij er ineens weer: de driewieler van Morgan. Hij kreeg een nieuwe naam: Super 3 in plaats van 3-Wheeler. Het concept van twee sturende wielen aan de voorkant en eentje áchter voor de aandrijving bleef hetzelfde. En waar een model is, is ruimte voor nieuwe uitvoeringen. In samenwerking met zwemkledingfabrikant Orlebar Brown bouwt Morgan deze speciale Super 3.

De kans is groot dat je nog nooit gehoord hebt van Orlebar Brown. Gelukkig vat het bedrijf zichzelf in een zin samen: ‘swimwear nice enough to wear everywhere‘ of in je moerstaal ‘zwemkleding die leuk genoeg is om overal te dragen’. Wel is de zwemkleding dan weer te duur om in de glijbaan te dragen, dunkt ons. Ach ja, je kwam voor de auto, toch?

Specificaties van de speciale Morgan Super 3

Onderhuids blijft de Morgan Super 3 hetzelfde. Er verandert dus niets aan de 1,4-liter driecilinder die 118 pk en 150 Nm produceert. 0-100 gaat nog steeds in 7 seconden en de topsnelheid is 209 km/u. Wat wel veranderd is, is het exterieur. De kleurkeuze is gedaan door Orlebar Brown, maar ze hebben nog wat prettigs toegevoegd aan de driewieler.

Je kunt op de speciale Super 3 een doek vastbinden als tijdelijke overkapping. Voorheen kon je dat zelf ook proberen, maar nu hebben de technici van Morgan extra stangen aan de zijkant van de motorkap toegevoegd om hem het doek aan vast te maken. Dit soort van schaduwdoek (of is het een partytent?) is dezelfde kleur als het interieur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)