Een van de grootste voordelen van motoren is dat ze licht zijn. Door dat gebrek aan gewicht, heb je ook vaak maar 100 pk nodig om met een bloedgang vooruit te gaan. Daar had deze motormuis echter geen boodschap aan. Hij plaatste een LS7-blok met twee superchargers op de tweewieler, die nu 1.200 pk produceert. Hij bereikt zijn toerenlimiet bij 7.000 rpm en kan 96 hele kilometers op een volle tank rijden. Geen wonder dat we hem in dit filmpje aantreffen bij het pompstation.

Om het hele feest af te maken zit er ook nog een fles nitro achterop. Onze tip: daag de beste man niet uit voor een dragrace. Er is zoveel vermogen beschikbaar dat het achterwiel nog bij 160 km/u kan spinnen. De topsnelheid is niet bekend, maar de eigenaar heeft er 241 km/u mee gehaald.

Motorfiets met V8 en 1.200 pk

Reacties

  • Joey heeft op 20 juli 2019 geschreven:

    In nederland rijdt er ook een rond van Roodhart Emissions. V8 Big block uitgeboord tot 10.5 liter, 800+ pk. Met Nitro. Was de eerste Boss Hoss (zo heet dit type motor) met een Bigblock V8 in Nederland. Roodhart Emissions heeft sowieso een imposant wagenpark met 13 harleys, 3 Chevy c10’s allemaal in de kleuren van de zaak en voor zakelijk gebruik!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)