Mountune52 is een collaboratie van tuners

Mountune en fifteen52 werken samen voor snellere Volkswagens

Als we een ding leerden van de Wu Tang Clan, dan is het wel dat je je obligaties moet diversifiëren. Ford-tuner Mountune en velgenboer fifteen52 nemen dit advies ter harte en beginnen een nieuw bedrijf met de naam Mountune52 of M52 – niet te verwarren met de Noord-Zuidlijn, ook wel Metrolijn 52 genoemd.

Mountune ken je van hun gemodificeerde Fords. Samen met het Amerikaanse velgenbedrijf fifteen52 gaan ze nu tuningspakketten aanbieden aan Volkswagen-eigenaren. Je kunt er nu bijvoorbeeld terecht met je Volkswagen Golf GTI en Golf R voor meer power en ander leuk speelgoed. Andere VAG-producten zullen snel volgen.

Met de M52 Golf R Stage 1 Power Upgrade stijgt het vermogen van de Golf R naar 360 pk en 500 Nm koppel. De 0-96-tijd zakt daarmee naar 3,7 seconden. En dat voor zo’n 920 euro. Daarbij kun je kiezen uit een scala van onderstel-onderdelen en visuele upgrades. En – uiteraard – setjes velgen.

Hoewel de wortels van Mountune liggen in de aarde van Ford, is Volkswagen geen vreemde van de tuner. Vier seizoenen lang was Mountune de bouwer van Audi-motoren voor de Formule 2. Twee jaar geleden werkte de modificatie-specialist ook samen met Volkswagen USA voor een Golf GTI voor SEMA.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws