Als we een ding leerden van de Wu Tang Clan, dan is het wel dat je je obligaties moet diversifiëren. Ford-tuner Mountune en velgenboer fifteen52 nemen dit advies ter harte en beginnen een nieuw bedrijf met de naam Mountune52 of M52 – niet te verwarren met de Noord-Zuidlijn, ook wel Metrolijn 52 genoemd.

Mountune ken je van hun gemodificeerde Fords. Samen met het Amerikaanse velgenbedrijf fifteen52 gaan ze nu tuningspakketten aanbieden aan Volkswagen-eigenaren. Je kunt er nu bijvoorbeeld terecht met je Volkswagen Golf GTI en Golf R voor meer power en ander leuk speelgoed. Andere VAG-producten zullen snel volgen.

Met de M52 Golf R Stage 1 Power Upgrade stijgt het vermogen van de Golf R naar 360 pk en 500 Nm koppel. De 0-96-tijd zakt daarmee naar 3,7 seconden. En dat voor zo’n 920 euro. Daarbij kun je kiezen uit een scala van onderstel-onderdelen en visuele upgrades. En – uiteraard – setjes velgen.

Hoewel de wortels van Mountune liggen in de aarde van Ford, is Volkswagen geen vreemde van de tuner. Vier seizoenen lang was Mountune de bouwer van Audi-motoren voor de Formule 2. Twee jaar geleden werkte de modificatie-specialist ook samen met Volkswagen USA voor een Golf GTI voor SEMA.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)