Een raadsel voor je: wat krijg je als je een Ford-tuner mixt met een velgenspecialist? Helaas is het antwoord minder geestig dan we op voorhand hadden gehoopt, maar het product is daarom niet minder vermakelijk. Mountune52, de samenwerking tussen tuner Mountune en velgenboer Fifteen52, pakt de (inmiddels vorige generatie van de) Volkswagen Golf GTI aan. De Mountune52 VW Golf GTI krijgt net zoveel power als een Golf R – maar dan zonder vierwielaandrijving. Het enige wat je hoeft te doen, is een kastje van Mountune installeren.

De sneue bandjes van de Mountune52 VW Golf GTI krijgen 310 pk te verwerken. Dat is 90 pk meer dan de standaard Golf GTI levert, of 65 pk in het geval van de GTI Performance. Door deze upgrade krijgt de GTI ook 124 Nm extra, waardoor het totale koppel stijgt naar 474 Nm. De upgrade maakt de GTI één seconde sneller in een sprintje van 0 naar 100 km/u – de tijd daalt van 6,5 seconden naar 5,5 seconden. Het is trouwens niet de eerste potente Golf van de tuner; de ontgroening van Mountune52 was met de 364 pk sterke Golf R.

Probeer dit Golfje nog maar eens te jatten

Mountune52 zegt dat klanten de mTune-handset (het eerder genoemde kastje) makkelijk zelf thuis op hun VW Golf GTI kunnen monteren en dat er geen andere upgrades nodig zijn. Hoewel die wielen er best lekker uit zien. Er zijn vijf verschillende standen om uit te kiezen zodra je het 834,93 euro kostende onderdeel hebt gemonteerd. De modi: standaard, hoog koppel, laag koppel, valet en anti-diefstal. Die laatste zorgt ervoor dat de auto volledig immobiel is wanneer je er niet bij bent. Handig, want het komt nog weleens voor dat boefjes het gemunt hebben op een Golf.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)