Wat doe je met dertig jaar autosportervaring, 52 overwinningen in het WRC en twee wereldtitels op zak? Een rallyschool beginnen? Dikke Ford Fiesta’s met vuurspuwende motoren aanbieden? Aan Ken Block laten zien hoe de Engelsen het doen? Nee, MS-RT houdt zich liever bezig met het opleuken van bedrijfsbusjes. En eerlijk: dat doen ze heel aardig. Deze MS-RT Ford Transit was ooit alleen bedoeld voor de thuismarkt, maar komt nu ook naar Nederland.

MS-RT verbouwt zowel de kleinere Transit Connect als de normale Transit. Je kunt langsrijden voor een bedrijfsauto, maar ook een camper ombouwen zijn ze niet vies van. Je herkent ze aan een dikkere bodykit en vaak staan ze op OZ-velgen. De bus slokt veel op, maar verslindt geen supercars. Motorisch blijven de dieseltjes standaard, dus kun je kiezen uit 120 of 185 pk. Wat voor een bus trouwens helemaal niet onaardig is.

Het interieur wordt desgewenst ook aangepakt met andere bekleding. Volgende maand al staan de MS-RT Ford Transit en MS-RT Ford Transit Custom in de Nederlandse showrooms. Mocht je neefjes in nichtjes hebben in het buitenland: andere Europese landen krijgen ze ook. Hoeveel extra de busjes met MS-RT-behandeling moeten kosten, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear