Hoe bestrijd je het kwaad wanneer je geen zwart-met-reflecterend geel draagt? Deze persoon bedacht een list waardoor weggebruikers meer op hun snelheid zouden letten. Hij besloot een nepfitskast op te hangen om bestuurders af te remmen. Tip voor de volgende keer: licht de politie en gemeente even in voordat je ze een handje probeert te helpen.

De nepflitskast hing tussen Den Haag en Kijkduin op de Machiel Vrijenhoeklaan. In eerste instantie vermoedde Omroep West dat hij door de gemeente was opgehangen. Dat bleek niet zo te zijn en zo ontstond het mysterie rond de flitskast. Het vermoeden ging rond dat het een vogelhuisje was, of een kabeldoos van Ikea. Dat alles bleek niet waar te zijn.

Dit zat er in de nepflitskast

De gemeente wilde ook wel eens weten wat er achter het onbekende doosje schuil ging. De dienst Stadsbeheer liet de nepflitskast verwijderen. Waarschijnlijk vol spanning braken ze het bakje open, en wat zat erin? Helemaal niets, noppes, nada. Het kastje hing er dus puur en alleen om bestuurders af te laten remmen.

Wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van de nepflitskast, en wat zijn motief was, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de gemeente vertelt aan Omroep West dat zo’n actie ‘niet mag zonder afstemming’. Degene die het doosje heeft opgehangen, kan het bij de gemeente komen ophalen. We hebben zo’n vermoeden dat hij dit niet zal doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear