Het zou ongelofelijk flauw zijn als we weer een steek onder water uitdelen aan België. We gaan dus niet zeggen dat het daar net is alsof je met een Hot Wheels-autootje over een grindtegel rijdt. Want nu proberen ze er eindelijk iets aan te doen, en dan verpesten wij het weer. Een 75-jarige bestuurder van een Porsche kreeg vandaag zijn straf te horen van de Belgische rechter, omdat hij vorig jaar vers neergelegd asfalt kapotreed.

De Nederlander was met zijn hond onderweg naar een dierenarts in het Belgische plaatsje Marke. Hij moest nog maar 1,5 kilometer toen hij een wegversperring tegenkwam, zo meldt HLN. De navigatie gaf geen alternatieve route, dus de Porsche-bestuurder besloot het erop te wagen. Hij reed het nog niet droge asfalt op, maar kwam uiteindelijk klem te staan. Tijdens het achteruitrijden reed hij over een pin, waardoor zijn band lek raakte. Met zijn lekke band beschadigde hij het asfalt nog verder én hij reed nog tegen een elektriciteitskast aan.

De politie trof de man in een garage verderop, waar hij zijn band liet vervangen. HLN meldt dat de Porsche-rijder zich ‘erg arrogant opstelde’. De rechter schreef een boete uit van meer dan 1.000 euro en gaf de Nederlander een rij-ontzegging van een maand.

Reacties

 • Asfalttechnoloog heeft op 4 april 2021 geschreven:

  Asfalt droogt niet, asfalt koelt af, dit zou een autoblog toch echt moeten weten.
  (Beton droogt trouwens ook niet, dat hardt uit. De sterkte komt bij beton door een chemische reactie met water, niet door het opdrogen van water, maar daar is de fout iets logischer omdat water in elk geval nog gebruikt wordt bij de productie, bij asfalt zit er niet eens water in het mengsel.)

  Reageer
 • sigour heeft op 18 maart 2021 geschreven:

  kan toch dat het 125 x 8 was en ze ons de rekensom willen besparzn?

  Reageer
 • Jeroen heeft op 16 maart 2021 geschreven:

  Even melden dat in Belgie het bedrag moet vermenigvuldig worden met de opcentiemen.
  > De rechter bepaalt de omvang van deze geldsom. Dit bedrag moet u echter vermenigvuldigen met de zogenaamde ‘opdeciemen’. De ‘opdeciemen’ zijn een bepaalde factor die momenteel 8 bedraagt. <

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over porsche