Dashcam-video’s zijn net als de gerechten bij een restaurant: het is net even wat leuker als het uit de streek komt. Daarom zijn we erg blij met de komst van de tweede upload dit jaar van Dutch Dashcam als afwisseling van alle dwaze Russische filmpjes – alleen al vanwege de Nederlandse ‘oefs’ en ‘kom dan’s’ vanuit de cabine.

Voor de video van de schermafbeelding hierboven moet je even naar 1 minuut en 30 seconden. De bestuurder van een Mercedes C-klasse Coupé probeert een VW Polo rechts in te halen. De Polo blijft zo zien links vanwege invoegend verkeer, maar we kunnen niet zien wat er allemaal voorafging aan de beelden. De bestuurder overschat de acceleratie van zijn Mercedes (of de Polo geeft gas bij) en komt ruimte te kort. Hij moet abrupt terug naar links maar maakt zo te zien onbewust een Scandinavian flick. Hij schiet de berm in en vliegt over de kop.

Dat je soms je snelheid moet aanpassen aan de weersomstandigheden zie je op 3:05, maar dat je soms ook te ver kunt gaan, bewijst de bestuurder op 3:40. In Groningen rijdt een bestuurder van een cabrio zó langzaam door de sneeuw op de snelweg dat een andere bestuurder bijna niet meer op tijd kan voorremmen. Wellicht dat deze bestuurder trouwens ook weer iets te snel reed – dat mag je zelf beoordelen. Mis ook de redding van de vrachtwagenchauffeur op 4:15 niet.

Nederlandse dashcam-compilatie (2021)

Reacties

  • WipWap heeft op 18 oktober 2021 geschreven:

    Wat een mooi landje, waar heel af en toe gewoon heel weinig gebeurt. Levert wel behoorlijk saaie beelden op trouwens.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)