Om even alle onduidelijkheid uit de wereld te helpen: nee, het is niet écht illegaal om een andere badge op je eigen auto te plakken. De vorige keer namen jullie dat grapje net even te serieus. Wel is het zo dat je eenzaam en ongelukkig zult sterven. Een RS 6-badge op een Audi A6 plakken, en al helemaal als het een diesel is, is nu eenmaal vrij sneu. Maar voor wie al een kast vol Zeeman-truien met Stone Island-merkjes heeft hangen, hebben we hier dan een mooi aanbod gevonden.

De Nederlandse overheid verkoopt deze neppe Audi RS 6. De kenner ziet gelijk dat ie wat tekortschiet bij de wielkasten, maar verder lijkt het een vrij geslaagde conversie. Optisch dan. Zelfs Domeinen Roerende Zaken benadrukt nog even dat het echt een dieselauto is. Als de 3,0-liter V6-diesel standaard is, dan produceert de auto 245 pk en 500 Nm. Traag is ie dus niet, maar het is zeker geen RS-power. Trek de badges eraf en je hebt best een geinige A6. Oh, en ook die neppe koolstofvezel-wrap. Daar trapt niemand in.

De neppe Audi RS 6 is (nog) niet duur

We snappen heus wel dat er mensen zijn die bumpers of velgen van een dikker model overzetten. Helemaal niets mis mee. Maar de badges overzetten, voor wie doe je dat? In dit geval plaatste de vorige eigenaar zelfs nog even een extra RS 6-badge op de middenconsole – dat heeft de echte niet eens. Het is allemaal een beetje flauw. Heb jij toch wel oor naar deze neppe Audi RS 6? Het hoogste bod staat momenteel op 6.500 euro en je kunt bieden tot 7 oktober.

Advertentie

Reacties

 • Arno heeft op 6 oktober 2021 geschreven:

  Top Gear, wat voor schrijver heeft dit stukje geschreven? Laat eens normale Nederlandse taal voorbij komen. ” Deze NEPPE Audi”, Sorry, maar na dit regeltje was ik al klaar met het hele artikel. Had van Top Gear iets meer verwacht.

  Reageer
 • Just Me heeft op 6 oktober 2021 geschreven:

  Wat een Barbaars Heikneuter platform hier zeg !!!

  Reageer
 • Jacco heeft op 5 oktober 2021 geschreven:

  Dit stickers plakken is voor 1 ding handig, rode diesel tanken. Misschien dat ie daarom nu wel bij domein staat haha.
  Wat en hoe is de boete voor rode diesel in je auto tegenwoordig? (ik vraag dit voor een verre vriend)

  • Wouter heeft op 6 oktober 2021 geschreven:

   Rode diesel bestaat al 8 jaar niet meer…

   • Marco heeft op 8 oktober 2021 geschreven:

    Misschien niet in NL maar in zat andere landen België bijv net over de grens kan je gewoon rode diesel tanken

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Iama Llotr heeft op 5 oktober 2021 geschreven:

  Is geen bolide, pauper

  Reageer
 • Gerry heeft op 5 oktober 2021 geschreven:

  Ik draag echt liever een Zeeman trui dan dat ik een andere batch op mijn auto plak.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie