Sommige mensen zijn gewoon lopende magneten voor problemen. Ze doen zelf niet per se iets fout, maar bevinden zich altijd te midden van de misère. Je kent ze wel. Deze Mercedes CLA is daar belichaming van. Hij begon zijn leven in 2013 als verstandig uitgevoerde en origineel Nederlandse geleverde diesel. Geen vuiltje aan de lucht.

Maar ergens vorig jaar ging het fout. De eigenaar hield er waarschijnlijk zijn eigen interpretatie van de wet op na en de auto werd in beslag genomen. In april van 2020 verscheen de diesel met 92.619 kilometer op de teller bij Domeinen Roerende Zaken. De hoogste bieder nam de auto mee naar huis voor 14.101 euro.

Voor de tweede keer

Je gunt een auto na zo’n roerige tijd een rustig leven, maar helaas. Een jaar later staat exact dezelfde auto wéér bij Domeinen te koop. Het komt regelmatig voor dat een auto een tweede keer verschijnt omdat hij niet verkocht werd, maar deze is verkocht en opnieuw in beslag genomen. Dikke pech. In een jaar tijd groeide de tellerstand naar 99.046 kilometer. Een van de eigenaren liet een grijze wrap aanbrengen en maakte de velgen zwart.

Waarom is de Mercedes CLA voor de tweede keer in beslag genomen?

Officieel is de reden achter de inbeslagname niet bekend, maar het kan niet missen: de eigenaar liet de diesel-badge achterop verwijderen en liet er AMG 45-badges op plakken. En hoewel het nergens in het wetboek beschreven staat, is het een grote misdaad om AMG-badges te plakken op een niet-AMG. Hetzelfde geldt voor M-badges of GTI-badges. Nog opvallender is de verkoopprijs. Een jaar later en met meer kilometers is de CLA 220 cdi geveild voor 16.140 euro, wat ruim 2.000 euro meer is dan een jaar eerder.

Advertentie

Reacties

 • Patrick says at 10 mei 2021:

  De reden van inbeslagname is fake. Iedereen kleeft op zijn auto wat hij wil, zolang het geen xenifobe, racistische of homofobe zaken zijn. Je gaat me niet vertellen dat als ik op mijn auto de sticker “airbus 380 ” zou kleven mijn auto in beslag zou genomen worden…

  • Pieter says at 10 mei 2021:

   Weet je dat wel zeker Patrick? #sarcasmeon

   Reply
  • Mattijn Nederend says at 10 mei 2021:

   Goh.

   Reply
  Reply
 • Cc says at 9 mei 2021:

  Wat een onzinverhaal mbt de badges . Het ging om eeninbeslagname van de Fiod

  • John says at 10 mei 2021:

   O echt, ging het niet om de badges?? Nou, je verwacht ‘t niet he? xD

   Reply
  Reply
 • Markus says at 8 mei 2021:

  Reply
 • Jaap says at 8 mei 2021:

  Die ster is van de Haagse tokkie Miquel geweest, de ex van onze Samantha de Jong (Barbie)!

  • Muro01 says at 13 mei 2021:

   Was dat die porn gast die haar aan de drugs bracht?

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie