‘De nieuwe DB11 en Vantage zien er allebei uit als Astons’, zei AM-baas Andy Palmer vorig jaar tegen TopGear. ‘Maar parkeer de een naast de ander, en ze lijken voor geen meter op elkaar.’ Goed, dat mag je zelf beoordelen.

Eerder werd de nieuwe Aston Martin Vantage al gespot in Engeland (foto 3 t/m 6), maar nu hebben de testpiloten de oversteek gemaakt naar ons kikkerlandje (foto 1 en 2). TopGear-lezer Robert-Jan spotte het geel vermomde exemplaar op de A4. Samen met een DB11. Helaas trokken de testezels niet het gas open.

Wat weten we over de nieuwe Aston Martin Vantage?

Het DB10-DNA (je weet wel, de auto uit Spectre) laat zich duidelijk zien. Knijp met je ogen en je ziet zelfs een vleugje Vulcan. Verdere informatie is schaars. We weten dat de nieuwe Aston Martin Vantage op een verkort DB11-chassis staat. Veel aluminium houdt het gewicht laag. De wegligging zal compleet anders zijn: dit is een sportauto en geen GT.

‘In de DB11 kun je 800 kilometer aan een stuk rijden en verkwikt uitstappen’, zegt Palmer. ‘De Vantage schudt de vullingen uit je tanden.’ Aan vermogen ligt het niet: hoogstwaarschijnlijk ligt de 4,0-liter V8 van AMG in de neus van de nieuwe Aston Martin Vantage. Voor het einde van het jaar wordt de auto onthuld. Dat werd inmiddels ook wel een keer tijd: de huidige Vantage is er al sinds 2005.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)