Bijzonder verhaal uit Amerika. De eigenaar van een Corvette C8 meldde zich bij de dealer vanwege een geluid uit de motorruimte. Bezorgd over motorschade, liet hij de Corvette op een trailer naar de dealer brengen. Duidelijk iemand die voorzichtig met zijn spulletjes omgaat, dus. Gelukkig ging het om een kleine klacht en al snel mocht hij zijn auto weer ophalen. Thuis besloot hij, voor de zekerheid, even de ingebouwde Performance Data Recorder (PDR) te checken. Wat hij daar zag, beviel hem niet heel erg.

De video laat zien dat de monteur na 1 minuut rijden de V8 al doortrekt tot de toerenbegrenzer. Wie weet was de motor nog warm – dat voordeel van de twijfel geven we de monteur nog. Later komt de medewerker van de garage een Dodge Charger tegen, waarbij de twee al zigzaggend door het verkeer kijken wie de snelste auto heeft. De snelheden lopen op tot zo’n 240 km/u op de openbare weg. Geen relaxte beelden om terug te zien na een bezoekje aan de garage.

Nieuwe auto voor klant na proefrit monteur

De eigenaar was uiteraard niet heel blij over de snelheden en de straatrace van de monteur. Hij probeerde contact op te nemen met de manager van de dealer, maar die was niet bereikbaar. Hij liet een slechte review achter op Yelp – dat zal ze leren. In de avond kreeg hij plots bericht van de dealer. De eigenaar bood uitvoerig zijn excuses aan en vertelde de klant dat hij een gloednieuwe Chevrolet Corvette mocht hebben. En niet eentje uit de voorraad – hij mag een nieuw exemplaar samenstellen en bestellen. Dat meldt The Drive.

Goede deal voor beide?

Momenteel zijn de prijzen van tweedehandsmodellen enorm hoog in Amerika. De Corvette van de proefrit zal dus ook best wat waard zijn en waard blijven. Als de dealer de Corvette nu direct zou mogen verkopen, dan zou hij niet eens zoveel verlies maken, waarschijnlijk. Als onderdeel van de deal mag de eigenaar blijven rijden in zijn huidige Corvette totdat de nieuwe komt. Of het dan nog steeds zo’n gunstige deal is voor de garage, dat moet nog blijken. Voor de Corvette-rijder in ieder geval wel; zijn nieuwe auto heeft meer opties dan de huidige.

De proefrit

Advertentie

Reacties

 • platn heeft op 27 augustus 2021 geschreven:

  lijkt me fake filmje als 60mph = 100km is 120mph=200 per uur en als je kijkt naar de snelheid van de andere wagens lijkt het niet zo een groot verschil ofwel registreerd de camera niet juist de snelheid .

  Reageer
 • Pete heeft op 25 augustus 2021 geschreven:

  Wat ik raar vind, is dat het snelheidsverschil net het overige verkeer niet zo groot lijkt als de mp/h doen verwachten.

  Reageer
 • Ruud heeft op 25 augustus 2021 geschreven:

  Lijkt de parkeergelegenheid van Schiphol wel

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie