Leuk: de naam Vanquish (ooit door ene meneer Clarkson de meest stupide autonaam ‘in the wooorld’ genoemd) keert terug. Het wordt de nieuwe naam van de opvolger van de DBS, die de opvolger van… de Vanquish was. Kennelijk toch maar matig bevallen, die drie stomme letters in plaats van een woord.

Het is, naar we op basis van de plaatjes kunnen oordelen, weer een beeldschone bruut van een auto geworden. Onmiskenbaar een Aston Martin, maar mede dankzij heel wat One-77-stijlelementen toch weer een fris ontwerp en overduidelijk een topmodel. Kijk ook even naar die mooi geboetseerde achterspoiler, door Aston liefkozend aero duct genoemd. De wulpse carrosseriepanelen bestaan ook nog eens uit koolstofvezel, om je nog maar even extra te doen giechelen van enthousiasme.

Motorisch niet veel verrassingen – waarom zouden ze ook. Uiteraard is de bekende zesliter V12 aan boord, voor de gelegenheid ‘behoorlijk aangepast’ volgens de Britten, en nu met nog wat meer vermogen: 573 pk. Er in één keer vandoor knallen terwijl je laagtoerig aan het keutelen was, mag dankzij 620 Nm koppel ook geen enkel probleem zijn. Van 0 naar 100 km/u is voorbij in 4,1 seconden en de top ligt nét onder de 300 km/u. Een automatische Touchtronic 2-zesbak is standaard.

De Vanquish is ruimer dan de DBS: de bagageruimte is iets groter geworden en je kunt kiezen voor een minuscuul achterbankje voor je twee favoriete kabouters, of geen achterbank en daarmee nog wat meer plek voor zooi. De Vanquish wordt eind dit jaar op de markt verwacht.

 

Reacties