(advertorial)

Met zeven zitplaatsen en volop veelzijdigheid was de Land Rover Discovery altijd al een feest voor het hele gezin. De nieuwe Discovery gaat hierin verder dan ooit tevoren.

Een voorbeeld? Remote Intelligent Seat Fold, waarmee je vanaf het touchscreen of een smartphone-app de zitplaatsen op de tweede en derde zitrij kunt in- en uitklappen. Over apps gesproken: vanaf je telefoon kun je tevens het interieur voorverwarmen of -koelen. Of de ruiten en portieren sluiten. Of zelfs vooraf routes instellen op de navigatie.

Ontspannen online

Land Rover maakte van het interieur van de nieuwe Discovery een luxueuze, charmante en verfijnde plek vol Britse creativiteit en duurzame, hoogwaardige materialen. En omdat het oor ook wat wil, kun je kiezen uit verschillende Meridian-audiosystemen. Deze variëren van 380 tot 825 watt, met maar liefst tien tot veertien luidsprekers en een subwoofer.

De nieuwe Discovery komt tevens standaard met het InControl Secure Tracker track- en trace-systeem. Ook is er InControl Protect voor noodoproepen en Land Rover Assistance. Een 4G WiFi-hotspot in het interieur ondersteunt tot acht apparaten.

De nieuwe Discovery staat technisch aan de top

De constructie van de nieuwe Discovery bestaat grotendeels uit aluminium, wat ervoor zorgt dat de auto tot 480 kilo lichter is dan zijn voorganger. Dit vertaalt zich uiteraard in een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot – vanaf respectievelijk 6,0 l/100 km en 159 g/km – maar ook in betere prestaties, wendbaarder weggedrag en verder verbeterde offroad-capaciteiten.

De Discovery is uitgerust met de nieuwste benzine- en dieselmotoren van Jaguar Land Rover, waaronder twee 2,0-liter Ingenium viercilinder diesels met 180 of 240 pk (Td4 en Sd4), een V6 diesel met 258 pk (Td6) en een 3,0-liter supercharged benzine-V6 met 340 pk (Si6). Achter alle motoren vind je een soepele en alerte achttraps automaat.

Bekijk alle specificaties van de nieuwe Land Rover Discovery. Verkrijgbaar vanaf 74.360 euro.