Aanschouw, het interessantste (voor ons) niet relevante nieuws van vandaag. Je kijkt naar de nieuwe Ford F-150, de bestverkochte auto van Amerika en één van de bestverkochte auto’s ter wereld, al jaren lang. Vorig jaar sleet Ford alleen in Amerika nét geen 900.000 stuks. Het ontwerp veranderen zou zijn alsof de Chicago Bulls in hun hoogtijdagen Michael Jordan uit het team zouden hebben gezet om te kijken of het met een andere speler ook lukt. Misschien wel, maar waarom zou je? De nieuwe Ford F-150 ziet er dus vrijwel hetzelfde uit als de vorige verkooptopper.

De 3.5 V6 Powerboost

De Ford F-150 is voor het eerst leverbaar als hybride, en dit lijkt ook direct de motorisering te zijn die Ford het liefst wil verkopen. Deze aandrijflijn koppelt de bekende 3,5-liter V6 aan een 48 pk sterke elektromotor. Door het zuinigere verbruik redt de pick-up ruim 1.100 kilometer op één tank. Deze aandrijflijn komt met een generator die krachtig genoeg is om 28 koelkasten tegelijk van stroom te voorzien. Handig voor op de bouwplaats (zeker op vrijdagmiddag), maar ook om tijdens het rijden je elektrische crossmotor op te laden, bijvoorbeeld. Andere motoren, zoals een V8, zullen op een later moment ongetwijfeld nog volgen.

Handigheden in de nieuwe Ford F-150

De achterklep van de pick-up laat zich gebruiken als een handige werkbank en binnenin klapt de schakelpook naar onderen weg zodat je een plat oppervlakte hebt om op te werken. De ‘Max Recline’-stoelen kunnen volledig plat zodat harde werkers een momentje hun ogen dicht kunnen doen. Onder de achterbank plaatst Ford desgewenst een kluis voor waardevolle spullen. Nieuw is ook het 12-inch scherm dat verdeeld kan worden in twee vakken, zodat navigatie en muziek tegelijk bediend kunnen worden. Verder is de auto volledig connected, het is immers 2020. Klanten kunnen verder kiezen uit elf verschillende grilles. Deze grilles gaan op bepaalde snelheden open of dicht om de F-150 aerodynamischer te maken. De achterklep kan tevens naar smaak worden aangepast. Bij Ford Nederland kun je niet terecht voor een F-150, alleen voor de kleinere Ford Ranger. Gelukkig zijn er genoeg partijen die er eentje voor je willen importeren. De prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)