Nietsvermoedend loop je over straat en verdraaid: een nieuwe Ford Mustang! Je komt dichterbij en plots: het geluid van de startmotor die de V8 aanwakkert. Hè? Alsof ie tegen je praat, lopen de toeren hoorbaar op. Droom je dit? Je vraagt het maar aan de auto. Die reageert met een tevreden V8-grom. Je draait om en ziet: ik word gefilmd. Later die dag vind je jezelf terug op TikTok. Dit scenario kan binnenkort zomaar eens de realiteit worden.

Vorig jaar kwam het patent voor de functie om op afstand te revven al voorbij. Nu blijkt Ford de stoute schoenen aan te trekken en het foefje ook echt toe te voegen aan de nieuwe Mustang. Uiteraard kun je vóór het revven van je Ford Mustang op afstand starten. Je kunt via de sleutel van de Mustang een bevel naar de motor sturen, maar ook via de Ford app. Voor het revven moet je een speciale handeling uitvoeren.

Hoe laat je de Ford Mustang op afstand revven?

Houd de vergrendel- en ontgrendelknop drie seconden lang samen in en de motor begint tot 2.000 tpm te brommen. Druk nog eens op beide knoppen en de Ford Mustang revt drie keer tot 5.000 tpm. Daarna is het stoom afgeblazen en gaat de functie op stand-by. Het klinkt allemaal als een flinke dosis lol, maar wees gewaarschuwd.

Midden in de winter bij een paar graden onder nul is het niet handig om je motor direct tot 5.000 tpm te laten revven. De olie is dan nog niet warm genoeg waardoor die niet lekker smeert. En dat is dan nog maar hier. Op de koudere plekken in Amerika zal het nog wat verder onder nul zakken. We zijn benieuwd hoe de altijd verantwoordelijke Mustang-eigenaren omgaan met deze functie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie