Een tijdje geleden kwamen we met het nieuws dat er een nieuwe McLaren aan komt. Een gran tourer welteverstaan, die de directe rivaal wordt van de Bentley Continental GT. Nu is het zover – althans, bijna zover. We hebben in ieder geval betere foto’s van de nieuwe McLaren GT, zoals we ‘m voor nu even noemen.

Je kunt nu de vorm van de nieuwe McLaren GT zien. Alleen zit er helaas nog een camouflagewrap op, waardoor we over de details weinig kunnen zeggen. De wrap weet niet de grote luchthappers te verstoppen die de V8 verse zuurstof voeden.

De achtcilinder zit achter twee zitplaatsen – reken niet op een driezitter zoals de Speedtail dat is. McLaren belooft een luxueuze cabine en genoeg ruimte in de kofferbak voor ski’s. Dat klinkt als de perfecte roadtripmobiel. En dan heb je voorin óók nog een kofferbak.

De uitlaat is iets anders gepositioneerd dan bij de 720S. Daarom is de diffuser ook kleiner. Neerwaartse druk is ondergeschikt aan verfijning in deze auto. De nieuwe McLaren GT krijgen we begin deze zomer te zien, dus tot die tijd moet je het even met deze foto’s doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)