Daimler meldt trots dat deze auto – de nieuwe Mercedes GLA – het achtste model is in het gamma van compacte auto’s met een ster in de grille. De eerste generatie van de hoge A-klasse was een groot succes. Het is daarom geen verrassing dat deze Mercedes GLA hetzelfde recept volgt. Uiteraard krijgt de Mercedes GLA de nieuwe snoet die gelaatskenmerken deelt met de rest van de familie. De snelste van het stel, de Mercedes-AMG GLA 35, krijgt een onderscheidende grille. De daklijn van alle GLA’s neigt iets meer naar een coupé-vorm dan eerst.

De Mercedes GLA kan écht offroad

Mercedes claimt dat de GLA zich prima thuis voelt in de modder. Tik de vierwielaandrijving aan en Mercedes monteert gelijk het offroad-pakket. In alle gevallen staat ie 10 centimeter hoger dan z’n voorganger en dus is er meer hoofdruimte voorin en ondanks de afgenomen lengte van de auto is er meer beenruimte achterin. Het interieur is wat je kent van Mercedes. Je kunt twee 7-inch schermen kiezen, twee 10,25-inch schermen of een combinatie van groot en klein. Een scherm is hoe dan ook standaard.

De Mercedes GLA komt met diesel- en benzinemotoren die in alle gevallen viercilinders zijn. De krachtigste is de eerdergenoemde Mercedes-AMG GLA 35 met een 2,0-litermotor en 306 pk. Deze gaat van 0-100 in 5,1 seconden. Schakelen doet de achttrapstransmissie met dubbele koppeling en het vermogen gaat naar alle wielen. Prijzen volgen later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)