Het wordt binnenkort oppassen geblazen voor wie toch stiekem appt achter het stuur. De politie maakt grote stappen met de ontwikkeling van de nieuwe camera’s die speciaal ontwikkeld zijn om mensen te pakken die niet-handsfree achter het stuur hun telefoon gebruiken. Je krijgt de bekeuring van 240 euro op je deurmat zonder staande gehouden te worden.

Wanneer krijg je een boete?

De wet zegt dat de politie je staande moet houden voordat je een boete mag krijgen. Echter vervalt deze wet per 1 juli 2019. Bij een proef in de buurt van Utrecht heeft de politie ruim 60.000 auto’s gescand met de nieuwe mobiele flitsers. Tien procent daarvan werd gemarkeerd als verdacht en 464 bestuurders hadden een telefoon in hun hand.

Hoe ver zijn ze met de ontwikkeling?

De oude politiecamera’s kunnen niet zien wat er achter de voorruit gebeurt. Dat komt door de weerspiegeling. De nieuwe apparatuur heeft daar geen last van. Het doel is nu om de software te verbeteren zodat de voorselectie nauwkeuriger wordt. Agenten kijken op het bureau de beelden nogmaals na en sturen dan op basis van het kenteken de bekeuring naar je huis.

In de toekomst is het zelfs zo dat de politie door middel van deze nieuwe politiecamera niet alleen kan controleren of je met je telefoon bezig bent. Ook voor bumperkleven en het niet dragen van de autogordel kun je een fikse boete verwachten.

Bron: De Telegraaf

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear