Als ‘dynamisch bestuurder’ hou je je binnenspiegel altijd nauwlettend in de gaten voor opvallend spul dat op verdachte wijze gelijke afstand houdt. Voornamelijk Volvo V70’s verdienden altijd een tweede blik om zeker te weten dat je bankrekening niet te lijden krijgt. Niet dat jij ooit te hard rijdt natuurlijk, maar toch.

In feite rijdt de VROS (Video Registratie Onopvallende Surveillance) een allegaartje van auto’s. Als het maar in de categorie ‘redelijk dik’ valt. Denk aan Audi A6’jes, Opel Insignia’s, BMW 3-series of krachtige Golfjes. Dat de politie van alles gebruikt als onopvallende surveillanceauto is geen geheim. Daarom moeten ook zij een stap verder gaan om verkeersgebruikers te foppen.

De nieuwe gewiekste manier van de Politie Utrecht

Om ervoor te zorgen dat hardrijders of mensen die niet-handsfree achter het stuur hun telefoon gebruiken geen auspiciën krijgen dat er een politieauto ze in de gaten houdt, heeft de Politie Utrecht nu een manier om extra onopvallend te zijn. In de omgeving van de Domstad rijden twee Volkswagen Passats van de politie: een met een dakkoffer en de andere met een fiets op het dak.

Zie je een Passat met een dakkoffer of een fiets, dan zou je nooit verwachten dat er een politieagent achter het stuur zit. Zo kan hij ongemerkt overtreders op de bon slingeren. Volgens Richard, die de foto’s online zette, zijn de auto’s uitgerust met camera’s om telefoongebruikers te bekeuren. En eigenlijk kunnen we niets anders dan dat initiatief toejuichen.

Hoofdfoto: Michael Van Eijndt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)