Kamperen is geweldig als je het meenemen van de tent, het opzetten van de tent, het zitten vóór de tent en het slapen in de tent even wegdenkt. Het Zweedse Thule – dat je kent van de fietsendragers en de dakkoffers – komt met een slimme nieuwe tent die de pijn iets kan verzachten. Deze uitklapbare tent monteer je op de trekhaak en zet je heel eenvoudig op.

Veel daktenten laten zich al gemakkelijk optuigen, maar dan zit je altijd met zo’n ding op je dak – en je zult ‘m ook weer moeten inklappen als je boodschappen gaat halen bij de Carrefour. Want je gaat niet die schandalige prijzen bij het campingwinkeltje betalen. Een vouwwagen lost het ruimteprobleem op, maar die beperkt je weer in de snelheid.

De tent voor op de trekhaak staat razendsnel

De Thule Outset is een tent die je dus op de trekhaak zet, net als een fietsendrager. Het enige wat je moet doen is een frame neerzetten achter je auto en je tent daarop uitklappen. Binnen een minuut sta je. Zo slaap je ook nog een stuk boven de grond, wat fijn is als het flink regent. Je kunt het tijdelijke verblijf afkoppelen, zodat je gewoon je auto weer terug hebt om Goudse kaas te gaan halen.

Thule communiceert op de website geen prijzen, maar zo hier en daar komen we een prijs van 4.000 euro tegen. In de lente van 2024 moet je deze tent aan je trekhaak kunnen hangen. Geen geduld? Thule is niet de eerste met een zogenoemde ‘hitch tent’. En je kunt altijd nog gewoon een werptentje kopen en dat achter in de auto leggen.

Lees ook: Met deze dakkoffer mag je 200 km/u rijden

Advertentie

Reacties

  • Jaap heeft op 15 september 2023 geschreven:

    What about kogeldruk?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie