Wanneer de nieuwe Nissan GT-R (R36) komt, weet niemand. Wel weten we nu het absolute doel van Nissans halo-auto: de snelste supersportauto ter wereld zijn.

Dat vertelde Nissans ontwerpbaas Alfonso Albaisa aan Autocar tijdens Goodwood Festival of Speed. Ook zegt hij dat de Nissan GT-R R36 er niet uit zal zien als de GT-R50 van Italdesign.

De snelste auto ter wereld?

Wat is precies een supersportauto? Dat is natuurlijk deels vrij interpreteerbaar. De topsnelheid zal niet hoger liggen dan een Koenigsegg Agera of een Bugatti Chiron. Zoek het meer in de buurt van de Porsche 911’jes van deze wereld. De nieuwe Nissan GT-R zal niet binnenkort verschijnen – en wie weet waar Porsche tegen die tijd is. In Stuttgart zitten ze ook niet stil.

Zeker is in ieder geval de layout. Chief Creative Officer Shiro Nakamura vertelde aan TopGear dat de volgende GT-R wederom zijn motor voorin zal hebben en achterstoelen. Dat betekent overigens niet dat je achterin wilt zitten – de achterste zitrij in de 2+2-zitter is voor beenloze passagiers en boodschappen.

Ook bevestigde Shiro Nakamura een paar jaar geleden dat de nieuwe Nissan GT-R hybride-hulpjes krijgt om de prestaties te verhogen, maar Albaisa komt daar nu op terug. Een hybride is nog altijd waarschijnlijk, maar niet zeker. Nu nog snel zijn met het ontwikkelen van dat ding.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)