Dank de rijke elite in Dubai maar op je blote knietjes, want mede door hen gaat de volslagen gestoorde Nissan Juke-R in (zeer gelimiteerde) productie. Hoera!

Nissan heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat aandacht geoogst met de kleine Juke die maar net om de grote GT-R-motor heen past. Zo positief was iedereen erover, dat het merk vandaag heeft aangekondigd om op verzoek meer exemplaren te zullen bouwen. Momenteel hebben ze drie bestellingen genoteerd staan, waarvan twee door een gerespecteerde Dubainees geplaatst schijnen te zijn. En er is nog meer goed nieuws: terwijl de conceptcars (er bestaan er momenteel twee) nog de aandrijflijn uit de eerste GT-R aan boord hadden – met 480 pk – krijgen de productieversies gewoon de motor uit modeljaar 2012 toegewezen. Die levert 550 pk.

‘Met zulke verpletterende reacties en drie bestellingen op zak besloten we dat we de auto wel in productie moesten nemen’, zegt Gareth Dunsmore van Nissan UK. ‘In Dubai begonnen mensen op straat spontaan op de auto te bieden.’

Dat kunnen wij beamen: toen we onze Britse redacteur Ollie Marriage erheen stuurden om een verhaal met de Juke-R en een paar supercars te maken, werd hem ter plaatste een bedrag van zeven cijfers aangeboden. En het begon niet eens met een 1. Of een 2.

Reacties

Meer van TopGear