Het gonsde al een tijdlang over de internetjes: Nissan zou bezig zijn om met man en macht de 3,8-liter biturbo V6 uit de GT-R in een Juke te proppen. We konden er smakelijk om lachen, maar dat vergaat ons nu, want hier is ie dan echt: de Juke-R. Brrr…

We moeten je meteen maar teleurstellen: dit ongeleide mini-projectiel is niet voor productie bestemd. Het is niets meer dan een vingeroefening, een lolletje van een stel Nissan-mensen met gevoel voor humor. Dat laatste temeer omdat er pijn noch moeite gespaard is om de auto wel volledig straatlegaal te maken.

In samenwerking met de Britse hardrijders van de RML Group werd de techniek uit de GT-R vrijwel ongewijzigd overgeheveld naar de hete Juke, die verder werd voorzien van race-elementen als een FIA-goedgekeurde rolkooi en racekuipjes met vijfpuntsgordels. Het uiterlijk werd opgeleukt met de nodige koelgaten en bespoilering, en er werden 20-inch velgen van Rays gemonteerd. Dan krijg je dus dit.

Nissan zegt dat deze mafkezerij dient ‘om de mogelijkheden voor een sportieve versie van de Juke te onderzoeken’. Wat dat uiteindelijk ook mag worden, we gokken dat het altijd zal tegenvallen in vergelijking met de Juke-R. Bouw ‘m nou, Nissan. Gewoon omdat het kan.

Reacties

Meer van TopGear