Over ruim een jaar is ie realiteit en staat de Nissan Leaf gewoon bij de dealer. Het is geen elektrische auto die afgeleid is van een bestaand model, maar een nieuwe auto die volledig nieuws opgebouwd om zonder uitstoot door het verkeer te gaan.
 
En zeg nou zelf, valt het mee of tegen? Vanaf de A-stijl lijkt het een gewone auto, terwijl het neusje een beetje vreemd overkomt. Een kwestie van wennen? De milieufreaks zal het allemaal worst wezen, ze zullen de Leaf omarmen.
 
De 4,44 meter lange Nissan Leaf is een vijfdeurs hatchback. De elektromotor levert 80 kW en een koppel van 240 Nm. Daarmee wordt 140 km/u als top mogelijk en door gebruik te maken van een lithium-ion accu is er sprake van een actieradius van 160 km/u. Onderweg krijgt de berijder informatie over de laadtoestand van de accu en waar zich oplaadpunten bevinden.
 
Nissan gaat de Leaf allereerst produceren in Japan, maar uitbreiding naar de Amerikaanse fabriek is mogelijk. De accu’s worden ook door de Japanse fabrikant zelf ontwikkeld.

Reacties