Niet elke elektrische conceptcar heeft een missie om met 1.000 pk alle banden te verwoesten. Sommige zijn wat zachtaardiger. Dit is de Nissan Re-Leaf (‘relieve’, of vertaald: verlichten), in feite een demonstratie van de reddingskunsten van een elektrische auto. Hulpdiensten in Japan gebruiken de Leaf al sinds 2011 in gebieden die zijn getroffen door natuurrampen, om daar in noodstroom te voorzien.

Deze Re-Leaf krijgt ruiger schoeisel om eventuele obstakels te omzeilen. Hij staat 70 millimeter hoger en er zijn beschermdelen aan de onderkant aangebracht. Verschillende handige stukken gereedschap moeten helpen bij de hulpverlening. Bijvoorbeeld een elektrische drilboor, beademingsapparatuur, een zoeklicht en een grote ventilator. Volgens Nissan kan een volledig opgeladen 62-kWh Leaf een gemiddeld huis een week van stroom voorzien.

Nissan brengt een scheidingswand aan tussen de spullen en de inzittenden. Aan de achterklep hangt een scherm zodat hulpverleners belangrijke informatie kunnen inzien. Voor nu gaat het nog om een studiemodel, maar de potentie van een dergelijk voertuig is duidelijk. Al is dit soort werk wellicht eerder weggelegd voor een Cybertruck of een Rivian R1T.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)