De laatste groep rijders die zal klagen dat de topsnelheid te laag ligt, zijn Nissan Qashqai-eigenaren. Ze maken zich eerder druk om de hoogte van de instap, de ontvangst van Sublime FM en het maximale trekgewicht.

Het doel van Severn Valley Motorsport was dan ook niet om ontevreden eigenaren te plezieren met een leuke upgrade, dat doe je immers beter met twee Human Nature-jassen. Eentje voor hem en eentje voor haar. Nee, het doel is simpel: ze willen het record voor de snelste SUV ter wereld .

En zoals elke willekeurige tekenfilm je al leerde: alles is mogelijk als je maar je best doet. En jezelf bent. Severn Valley Motorsport gaf hun Qashqai met Nissan GT-R motor, de Nissan Qashqai-R, een keurige upgrade zodat de zescilinder nu 2.000 pk aan de wielen produceert.

De Nissan Qashqai-R vloog dit weekend naar de 382,7 km/u. Daarmee pakken ze het record af van de Toyota Land Cruiser met 2.000 pk. Deze reed 370 km/u. Beide zijn overigens onofficiële records; Guinness World Records erkent ze niet. Binnenkort volgt er een filmpje van de sessie, die overigens op het circuit plaatsvond en niet op de rollerbank.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)