Zo’n bloedirritant interieurclipje afbreken bij het verwijderen van je deurpanelen is tot daar aan toe. Dat kost alleen wat gevloek en een nét iets te prijzige 2 euro, want je brak uiteraard precies dat dure clipje. Bij knutselen aan je motor kan een foutje iets prijziger uitpakken, zeker als je met vermogens boven de 1.000 pk werkt. In dat geval kun je het werk wellicht beter overlaten aan de professionals, en een kant-en-klare motor bestellen. Wat dacht je van deze Nissan V6 met 1.200 pk?

De befaamde tuner HKS biedt nu de V6 uit de Nissan GT-R aan, maar dan met enkele aanpassingen. De motorinhoud van de 3,8-liter V6 neemt toe naar 4,3 liter door nieuwe aluminium zuigers die aan een lichtgewicht stalen krukas zitten. De twee koppen van de motor zijn tevens opgewaardeerd en zitten vast met extra sterke kopbouten. HKS noemt de motor de VR38DETT 4.3L STEP Pro. In augustus begint de tuner met de levering.

Wat kost een Nissan V6 met 1.200 pk?

Je mag zelf kiezen welke turbo’s je toevoegt aan de zescilinder. HKS monteerde hun eigen GT1000+ biturbokit en haalde 1.200+ pk en bijna 1.500 Nm. Zorg dan wel voor de juiste injectoren, brandstofpomp en genoeg koelcapaciteit. En misschien is het verstandig om even kritisch naar de versnellingsbak te kijken. De prijs is nog niet bekend, maar de 4.3L STEP (dus niet de Pro) zonder verstevigde koppen kost 55.000 dollar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)