Aannames zijn de moeder der alle mislukkelingen. Maar als er een Suzuki Swift met een Lancer Evo-motor en de zitpostie van een McLaren F1 bestaat, durven we bijna te wedden dat dit de snelste Suzuki Swift ter wereld is. Van deze generatie, tenminste. Aanschouw de Suzuki Swift TRB-04 van tuner HKS.

De Swift met centrale zitpositie is met Duitse precisie vernoemd. TRB staat voor ‘Tsukuba Record Breaker’ en dat is exact waarvoor de auto gebouwd is. De auto moet een rondetijd van 55 seconden neerzetten op het circuit Tsukuba. Hiermee zou het de snelste voorwielaandrijver op het circuit zijn. Het huidige record staat op naam van een Civic met 56 seconden.

HKS doet zuinig aan met de informatie. Op een foto laat de tuner een Mitsubishi MIVEC-blok zien. Vermoedelijk gaat het hier om de 4G63T-motor die bijvoorbeeld in de Lancer Evolution lag. Het vermogen is in dat geval gokken. Het kan 300 pk zijn – maar ook zomaar 800 pk.

De Suzuki Swift TRB-04 staat een stuk breder op zijn pootjes dan de Swift van je buurvrouw. Een koolstofvezel bodykit moet de lucht dirigeren en de Swift op het asfalt drukken. Het team van HKS is op dit moment druk aan het testen op Tsukuba.

Suzuki Swift TRB-04 test op Tsukuba

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)