De voorgaande generaties van de Nissan X-Trail waren nogal hoekig en plomp – stoer, zou je ook kunnen zeggen. Met de opvolger gooit Nissan het over een andere boeg: deze crossover is aaibaar gelijnd, zuiniger en meer asfaltgericht. Deze mini-Murano-look staat 'm niet verkeerd.

De X-Trail staat op een nieuw platform en wordt wereldwijd geïntroduceerd (in de VS zal hij Rogue gaan heten). Er zijn nog geen technische specificaties bekend, ook omdat de auto nog niet helemaal af is – we verwachten 'm pas in de zomer van 2014. Hij zal waarschijnlijk zo'n 20 procent zuiniger en schoner zal zijn dan de vorige X-Trail, mede geholpen door de inmiddels obligate voorwielaangedreven instapversie en een nieuwe, efficiënte cvt-transmissie.

Er komt ook een zevenzits variant, waarbij de achterste stoelen alleen geschikt zijn voor de allerkleinsten. Je houdt dan wel nog redelijk wat ruimte over voor je bagage. De komst van de X-Trail met drie zitrijen betekent tevens dat de volgende Qashqai, die begin 2014 komt, niet langer in als '+2' verkrijgbaar zal zijn.

In de aanloop naar de introductiedatum volgend jaar geeft Nissan meer informatie vrij over de nieuwe X-Trail.

Reacties