Mocht je zo diep in de vintagebeweging zijn opgegaan dat je een standaard-knipoog naar het verleden als de BMW R NineT niet bijzonder genoeg meer vindt, dan heeft het Amerikaanse NMoto de oplossing. Geïnspireerd door een zeldzame klassieker hebben ze een kit ontwikkeld om je nieuwe retro-BMW in één klap nog veel retroër te maken. Hij heet Nostalgia BMW R NineT.

De BMW R7 uit 1934 – niet de verwarren met de onaards lelijke X7 van nu – is een van de meest beeldschone creaties sinds de uitvinding van de stroomlijn. Op de Distinguished Gentleman’s Ride onthulde NMoto deze Nostalgia BMW R NineT, bedoeld voor mensen die het zat zijn om enkel en alleen maar te dromen over de originele R7 (waarvan er maar één werd geproduceerd: waarde circa een miljoen dollar).

De Nostalgia BMW R NineT is lichter

Als basis geldt de bekende R NineT, waarop vervolgens 96 handgemaakte onderdelen worden gemonteerd om hem te laten druipen van art-deco coolheid. Denk trouwens niet dat ie daar zwaar of onhandelbaar van wordt: de technische basis blijft hetzelfde, en omdat de nieuwe delen grotendeels van aluminium zijn, is de Nostalgia BMW R NineT met 205 kilo zelfs lichter dan een standaard R NineT.

De boxermotor van 1.170 cc levert 110 pk en helpt de Nostalgia naar een topsnelheid van 225 km/u, waarmee je het origineel vanzelfsprekend stof laat happen. Schijfremmen zorgen dat je eveneens een stuk sneller weer tot stilstand komt. Optio­neel kun je kiezen voor handschakeling op de tank, een passagierszitje of een bagagebakje. Er zijn elf kleurcombinaties mogelijk en qua afwerking kun je losgaan met pinstriping, stiksels en ander moois. Je bestelt je Nostalgia bij NMoto vanaf een kleine 50.000 dollar, waarbij een ­nieuwe R NineT is inbegrepen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear