Fiat weet wel heel goed hoe ons blij te maken: vandaag kondigde ze aan met de nieuwe Fiat 500 op de markt te komen. Nou ja, dat wisten we al. Sterker nog, iedereen weet al hoe ‘ie eruit gaat zien. Maar toch, hierbij de officiële foto’s.
 
In juni zal de 500 officieel aan de pers voorgesteld worden – hij wordt exact 50 jaar na de eerste Fiat 500 geïntroduceerd. Die oude is van 1957 tot 1975 in productie geweest en daar zijn er best veel van verkocht: 3.893.294 om precies te zijn. Wat ons betreft haalt deze nieuwe 500 dezelfde aantallen, het straatbeeld zou er flink van opfleuren. Fiat levert straks twee benzineversies (69 en 100 pk) en een dieseltje (75 pk), maar of die ook allemaal naar Nederland komen, is nog niet duidelijk. De prijs zal net boven die van de Panda komen te liggen, reken op een bedrag van rond de 16.000 euro als startprijs, zo schatten we.
 
Kun je ook niet wachten op dit karretje, dat minstens zo trendy zal worden als de eerste Smarts? Op www.fiat500.com kun je alvast een voorproefje krijgen van kleuren, accessoires en meer, alles geheel naar jouw wens samen te stellen. Online. Heel hip.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie