Japan en Porsche blijft een vreemde combinatie. Als je ze überhaupt tegenkomt zijn de Elfjes vaak linksgestuurd, terwijl ze in Japan links rijden. En het liefst is er een slijptol ingezet. Kijk maar eens naar Nakai-San van Rauh-Welt Begriff, een kettingrokende Japanner die de wereld overvliegt om Porsches twee keer zo dik te maken. Letterlijk en figuurlijk.

Lees ook dit even Ford Mustang wil Ford GT zijn (800 pk!)

De nieuwste creatie uit Japan is de Porsche 997 van Old & New. Een toepasselijke naam. De tuner pakt een redelijk moderne Porsche 911 en zet daar de neus op van de legendarische Porsche 935, die in 1979 de 24 uur van Le Mans won. Ook wel flatnose of slantnose genoemd.

Verder is er geen donder bekend over uit bijzondere schepsel. Als je nu even naar de foto’s kijkt, weet je evenveel als wij. De website van de tuner is nog niet klaar en bij de foto’s is geen tekst neergezet. Dat maakt ook niet uit. Duidelijk is dat de voorschermen, de motorkap en de voorbumper nieuw zijn. Achterin is de slijptol in de wielkasten gezet voor overfenders en de achterbumper en spoiler zijn eveneens nieuw.

Wat kost de Old & New Porsche 997?

De kit kost je omgerekend zo’n 14.000 euro. Pittig, maar alsnog iets goedkoper dan een Rauh-Welt Begriff-kit en een heel stuk goedkoper dan een Singer 911. In Nederland komt hij waarschijnlijk niet door de keuring door het gebrek aan goede verlichting. En iets met drempels.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)