Een goed advies is om nooit harder te rijden dan je beschermengeltje kan vliegen. Maar in dit geval zit de beschermengel achter het stuur van een Mercedes en rijdt ie de tegenovergestelde richting in – en is ie vooral begaan met het redden van de spaarcentjes. Deze hardrijder werd geflitst met maar liefst 159 km/u op een 80-weg, maar komt door een gelukje onder de boete uit.

‘Deze motorrijder werd met 159 km/u gemeten waar 80 is toegestaan. Normaal gesproken een forse boete en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor bepaalde tijd, maar in dit geval komt hij of zij er mee weg’, schrijft Verkeerspolitie Oost Nederland op Instagram. De timing van de motorrijder is toevalligerwijs perfect.

De politie legt uit waarom de bestuurder geen boete krijgt: ‘Dit omdat de meting niet gebruikt mag worden, aangezien de personenauto ook in het meetgedeelte rijdt.’ Het kenteken van de motorrijder is wel in beeld, maar blijkbaar telt de flitsfoto niet als er ook een andere auto op de foto staat. De bestuurder mag de Mercedes-rijder wel een bloemetje nasturen.

Hoe duur zou de boete zijn?

De tabel van snelheidsboetes buiten de bebouwde kom houdt op bij 30 kilometer te hard en dan betaal je al 444 euro. Wat een boete voor bijna 80 kilometer te hard moet kosten, hangt af van zaken als eerdere overtredingen. De hoogte bepaalt een officier van justitie of een rechter. Bij dergelijke snelheden lopen de bedragen al snel op richting de 1.500 euro.

De politie mag dan geen boete uitdelen, maar ze gebruiken de foto als een leermomentje voor andere hardrijders: ‘Wist je trouwens dat in dit geval de remweg van de motorrijder verviervoudigd is? Stel je voor dat er plotseling iets gebeurt en je moet uitwijken en/of een noodstop maken.’ En daar is best wat voor te zeggen, al helemaal op de motor.

Advertentie

Reacties

 • Reggo heeft op 16 juli 2023 geschreven:

  Hem moet wel roekeloos rijgedrag ten laste gelegd kunnen worden.Deze wegpiraat heeft ongeveer 80 km te hard gereden ..
  Als dat niet kan dan moet die zg wetgeving snel aangepakt worden.

  Reageer
 • Angelique heeft op 14 juli 2023 geschreven:

  Wat een ( zeer vervelend ) geschreven bericht. Ik lees wel drie keer dat mij uitgelegd gaat worden waarom deze persoon geluk heeft. En dan eindelijk de reden… Tjonge jonge wat een nieuwtje. Kom nu eens met echt nieuws.

  Deze persoon moet een roman gaan schrijven.

  Reageer
 • Sfeerspons heeft op 14 juli 2023 geschreven:

  De reden dat de meting niet mag gebruikt worden is dan ook omdat niet gegarandeerd kan worden dat ze correct is. De motormuis zijn snelheid is dus niet vastgesteld en dus mogelijk ook geen 159.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie